IR varme, eller infrarøde varmebølger består av elektromagnetiske bølger som varmer opp de elementene de treffer. Det betyr at IR varmebølger varmer opp alt de treffer, som: gulv, vegger, tak, gjenstander og møbler og ikke minst oss mennesker. Varmen som utløses er meget behagelig og skaper en følelse av velvære og komfort. Hvem har vel ikke kjent på frustrasjonen rundt ubehaget det er å puste varm luft fra tradisjonelle varmeovner/vifteovner, eller er sliten og lei støy fra den samme vifteovnen eller varmepumpen som aldri stopper.....

En av de største fordelene er det særdeles gode inneklimaet man får ved bruk av infrarøde varmepaneler. En jevn god  temperatur i rommet (se figur under), lavt varmetap ved utlufting, liten til ingen forurensning av luften, forbedret luftfuktighet som forhindrer tørr og irritert hals, samt at panelene skaper et allergivennlig miljø. I tillegg virker varmepanelene hemmende på dannelse av mugg og sopp, etc. Og så er det HELT LYDLØST.

Tenk å kunne sitte stille og rolig i hjemmet ditt, høre på stillheten, kjenne friskheten i luften, varmen i kroppen og tenke: Jammen sparer jeg ikke strøm samtidig....

For det er faktum med infrarød varme. En helt fantastisk behagelig varmefølelse. Akkurat den samme følelsen du får på påskefjellet når du kjenner solen varmer i kinnene, og livet er herlig.. Vil du ha den følelsen hele året?

Trygg og helsebringende varme:

De lange infrarøde strålene som kommer direktefra solen fungerer slik at de varmer vår planet. De er en stimulerende kraft for alt liv som vokser på jorden, de har en positiv effekt på oss mennesker og er fullstendig ufarlige. Faktisk så samstemt er vi til den godhet disse varmestrålene medfører at menneskekroppen er laget for å absorbere så mye lange infrarøde varmebølger som mulig, og sist men ikke minst:

De infrarøde varmebølgenes fordeler er påvist i medisinsk bruk i flere tiår!

Infrarød varme gir deg den samme gode følelsen som varme fra solen. Nettopp fordi infrarød varme er den samme type varme vi får fra solen !

Ved bruk av infrarød varme får man en særdeles lun og jevn temperatur i rommet, med bare ca 2 grader differanse mellom gulv og tak. Man slipper store temperaturvariasjoner mellom gulv og tak, og puster ikke inn oppvarmet luft som irriterer luftveiene.